Een affiliate link is een speciale URL die door affiliates wordt gebruikt om producten of diensten van adverteerders te promoten. Het is een unieke link die de affiliate identificeert als de bron van verkeer naar de adverteerderswebsite.

Wanneer een potentiële klant op een affiliate link klikt en vervolgens een aankoop doet op de website van de adverteerder, wordt deze actie bijgehouden. Dit stelt de adverteerder in staat om te weten welke aankopen afkomstig zijn van specifieke affiliates.

De affiliate link bevat vaak een code of tracking-ID die de affiliate identificeert en kan ook informatie bevatten over het specifieke product, de campagne of de bron van het verkeer. Dit maakt het mogelijk om nauwkeurig bij te houden welke affiliates bijdragen aan de verkoop en om commissies toe te wijzen op basis van hun prestaties.

In essentie is een affiliate link de sleutel tot het volgen en belonen van het succes van affiliatemarketing, waardoor affiliates worden beloond voor hun inspanningen om klanten naar de adverteerders te leiden en omzet te genereren.

“Maak gebruik van onze kosteloze marketing scan voor waardevolle inzichten!”Please enable JavaScript in your browser to complete this form.