,

Staat u op het punt om uw B2B marketing uit te besteden? Dan wilt u uiteraard de juiste keuze maken bij het selecteren van een marketingbureau. Maar wat onderscheidt nu een goed B2B marketingbureau van een werkelijk geweldig exemplaar? Het resultaat staat natuurlijk voorop – groei voor uw B2B bedrijf is waar het om draait. Echter, er zijn nog andere belangrijke factoren om te overwegen. Denk bijvoorbeeld aan de bedrijfscultuur. Hoe een bureau omgaat met klantrelaties zegt veel over hun aanpak. Dit geldt net zo goed voor bedrijven. Hoe gaat een B2B marketingbureau om met hun klanten? Is er sprake van traditionele formaliteit, of heerst er gelijkwaardigheid en synergie?

Deze klantgerichte filosofie gaat verder dan alleen een aangename omgang. Het heeft daadwerkelijke tastbare voordelen, die op hun beurt weer leiden tot bedrijfsgroei. Voldoende redenen dus om te kiezen voor een B2B marketingpartner die op de juiste wijze met u als klant omgaat. Maar hoe wordt dit in de praktijk toegepast? Wat betekent dit voor uw B2B bedrijf? Lees verder en ontdek wat het uitbesteden van uw B2B marketing voor u kan betekenen.

Samenwerken als Collega’s van de Klant: Hoe Werkt Het?

In de traditionele marketingwereld wordt vaak gewerkt met een uurtje-factuurtje mentaliteit. Hierbij wordt de aandacht van het bureau verdeeld over hun klanten. Degene die het hardst schreeuwt, krijgt de meeste aandacht. Of anders gezegd: wie het meest betaalt, krijgt de focus. Dit leidt begrijpelijk tot frustratie bij klanten. Veel werk kan immers niet simpelweg worden ingedeeld in uren. Het uitwerken van een digitale groeistrategie vergt maanden, niet slechts dagen. Dit vraagt om continue monitoring en bijsturing.

Om het even in perspectief te plaatsen: bij collega’s zet je geen stopwatch aan. Je rekent ook geen tarief voor hun inzet. Samen werk je aan een gezamenlijk project, waarbij jullie gecombineerde expertise wordt ingezet. Deze benadering kan ook toegepast worden op het “collega van de klant” principe. Er is voortdurend intensief contact tussen beide partijen. Het B2B marketingbureau beschikt over diepgaande kennis van online marketing en de B2B markt. De klant is op zijn beurt de expert in zijn eigen vakgebied. Samenwerking leidt tot tastbare resultaten!

B2B Marketing Uitbesteden aan GroeiGenie: Praktijkvoorbeeld

Uurtje-factuurtje? Daar hebben wij bij GroeiGenie geen affiniteit mee. Wij zetten ons 24/7 in voor onze klanten. Is er een probleem met uw B2B website? Ons ontwikkelingsteam lost het direct op. Vereisen nieuwe trends onmiddellijke actie? Onze online marketeers en sociale media experts staan altijd paraat. Wij zijn geen externe partij, maar fungeren als de interne B2B Online Marketingafdeling van onze klanten.

Onze klanten noemen ons ook wel hun. Neem bijvoorbeeld het verhaal van Jaap van der Vlies, directeur van IndustriëleAanhangers.nl: “De mensen van GroeiGenie zijn mijn collega’s en begrijpen de logistieke markt. We delen één gemeenschappelijk doel en zijn beiden expert in ons vakgebied. Dankzij de inzet van GroeiGenie ben ik nu marktleider in industriële aanhangers. Fantastisch!”

We werken regelmatig rechtstreeks op locatie bij onze klanten. Of dat nu in Alkmaar of Hengelo is. Omgekeerd komen onze klanten ook vaak bij ons op kantoor. Dit gaat uiteraard gepaard met besprekingen over zakelijke strategieën. Maar ook gezamenlijke lunches zijn een vast onderdeel, omdat we tenslotte als collega’s samenwerken.

Collega’s van de Klant: Waarom Dit Werkt

Nu vraagt u zich misschien af: leuk verhaal, maar wat zijn nu precies de tastbare voordelen van deze aanpak? Waarom heeft u als B2B klant baat bij deze benadering? Hier zijn enkele belangrijke redenen:

  • Directe communicatielijnen: Maandelijkse bijeenkomsten zijn niet langer noodzakelijk. Door frequente en intensieve communicatie worden fouten voorkomen en blijft het gehele team op de juiste koers.
  • Kennisdeling: Samenwerking versterkt het potentieel. Experts hebben hun eigen specialisaties, maar niemand kan alles weten. Door krachten te bundelen, profiteert u maximaal.
  • Tijd voor klanten, niet voor bureaucratie: Niets is hinderlijker dan bureaucratische processen die ten koste gaan van echte vooruitgang.
  • Continue betrokkenheid: U bent altijd op de hoogte en kunt indien nodig aanvullen of bijsturen. Als branche-insider begrijpt u immers het best wat er speelt.
  • Sterke relatie en groei: Een goede relatie tussen het B2B marketingbureau en de klant bevordert het succes. Gemotiveerde medewerkers zetten zich in voor uw bedrijf, wat leidt tot groei!

B2B Marketing Uitbesteden aan GroeiGenie

GroeiGenie is de toonaangevende B2B Online Specialist. Resultaatgerichtheid zit in ons DNA. Als uw Online Marketingafdeling streven we naar optimale groei voor uw bedrijf. Onze klanten zijn onze ambassadeurs, en de vruchten van onze digitale strategie worden dagelijks geplukt. Bent u klaar om ook onze “collega-klant” te worden? Neem contact met ons op en ontdek hoe wij uw bedrijf kunnen laten bloeien!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.