,

Als je een website beheert, weet je dat een naadloze gebruikerservaring essentieel is om bezoekers te behouden en te converteren. Niets is frustrerender voor gebruikers dan het klikken op een link die leidt naar een doodlopende pagina – een kapotte link. Het is niet alleen slecht voor de gebruikerservaring, maar het kan ook de SEO van je website negatief beïnvloeden. Maar maak je geen zorgen, want in deze blog onthullen we handige, gratis methoden om kapotte links te achterhalen en je website te optimaliseren. Van kleine blogs tot uitgebreide websites, deze tips zijn toepasbaar voor iedereen. En als je extra hulp nodig hebt, is GroeiGenie je betrouwbare partner om je te begeleiden bij het verbeteren van je online aanwezigheid. Laten we aan de slag gaan met het opsporen van kapotte links voor een vlekkeloze website!

Waarom Zijn Kapotte Links een Probleem voor Jouw Website?

Kapotte links, ook bekend als dode links of gebroken links, zijn links op je website die niet langer leiden naar een bestaande pagina of inhoud. Ze ontstaan vaak wanneer de URL van een pagina is gewijzigd, verwijderd of verplaatst zonder een juiste omleiding in te stellen. Kapotte links zijn een probleem om verschillende redenen:

  1. Slechte Gebruikerservaring: Bezoekers ervaren frustratie wanneer ze op een kapotte link klikken, waardoor ze mogelijk je website verlaten en naar een concurrent gaan.
  2. SEO Impact: Zoekmachines houden van websites met goede gebruikerservaring. Kapotte links kunnen de ranking van je website in zoekresultaten negatief beïnvloeden.

Hoe Achterhaal je Kapotte Links?

Nu je begrijpt waarom kapotte links belangrijk zijn om op te sporen, is de volgende stap om te leren hoe je ze kunt achterhalen. Hier zijn enkele handige methoden:

  1. Gebruik Google Search Console: Deze gratis tool van Google geeft je inzicht in eventuele foutieve links op je website.
  2. Gebruik Online Link Checkers: Er zijn verschillende gratis online tools beschikbaar die je website kunnen scannen op kapotte links.
  3. Controleer Interne Links: Ga handmatig door je website en controleer alle interne links om te zien of ze correct zijn ingesteld.
  4. Bekijk Analytics Gegevens: Analyseer je websitegegevens om te zien welke pagina’s een hoog bouncepercentage hebben, wat kan wijzen op kapotte links.

Wanneer Moet Je Kapotte Links Oplossen?

Het oplossen van kapotte links moet een doorlopend proces zijn, vooral als je regelmatig nieuwe content toevoegt of pagina’s bijwerkt. Controleer je website regelmatig op dode links en corrigeer ze zo snel mogelijk om een optimale gebruikerservaring te garanderen.

Waarom Kiezen voor GroeiGenie?

Het opsporen en oplossen van kapotte links kan tijdrovend zijn, vooral als je een uitgebreide website hebt. GroeiGenie staat klaar om je te ondersteunen bij het optimaliseren van je website en het oplossen van dode links om de gebruikerservaring en SEO van je site te verbeteren.


Kapotte links kunnen je website verstoren en een negatieve impact hebben op de gebruikerservaring en SEO. Wil je jouw website optimaliseren? GroeiGenie is jouw betrouwbare partner om je te helpen bij het opsporen en oplossen van kapotte links voor een vlekkeloze website!

Heb je hulp nodig bij het achterhalen en oplossen van kapotte links op jouw website? Of wil je jouw online aanwezigheid naar een hoger niveau tillen? Neem vandaag nog contact op met GroeiGenie en laat ons je ondersteunen bij het optimaliseren van je website!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.