,

Het opbouwen van een sterk werkgeversmerk (employer branding) is een waardevolle strategie om talent aan te trekken en te behouden. Maar hoe meet je eigenlijk de impact van je inspanningen op het gebied van employer branding? In dit artikel duiken we dieper in op de wereld van ROI (Return on Investment) voor employer branding. We laten je zien hoe je de echte ROI van employer branding kunt vaststellen, hoe je deze concreet kunt meten en hoe je de ROI kunt verbeteren voor langdurig succes.

Wat Is De Echte ROI Van Employer Branding?

De ROI van employer branding gaat verder dan alleen financiële cijfers. Het omvat zowel meetbare als niet-meetbare resultaten, zoals een hogere betrokkenheid van werknemers, lagere personeelsverloopcijfers, een grotere talentpool en een verbeterde reputatie. De echte ROI van employer branding is de positieve impact die het heeft op alle aspecten van je organisatie, zowel intern als extern.

Hoe Kan Je De ROI Van Employer Branding Concreet Meten?

 1. Wervingsstatistieken: Houd bij hoeveel sollicitanten je ontvangt voor openstaande vacatures en analyseer of de kwaliteit van de kandidaten is verbeterd sinds je met employer branding bent begonnen.
 2. Personeelsverloop: Meet het personeelsverloop voor en na het implementeren van employer branding. Een lagere personeelsverloop kan wijzen op een positieve ROI.
 3. Werknemerstevredenheid: Voer regelmatige enquêtes uit om de werknemerstevredenheid te meten. Een verbetering hiervan kan duiden op een succesvolle employer branding.
 4. Talentpool Kwaliteit: Analyseer de kwaliteit van kandidaten in je talentpool en vergelijk deze met eerdere jaren. Een toename in kwaliteit kan een indicator zijn van een positieve ROI.

Tips Voor Het Evalueren Van De ROI Van Employer Branding

 1. Stel Duidelijke Doelen: Bepaal vooraf meetbare doelen die je wilt bereiken met employer branding, zoals het verminderen van personeelsverloop of het vergroten van sollicitanten.
 2. Gebruik Data-Analyse: Maak gebruik van analytics tools om data te verzamelen en trends te identificeren die verband houden met je employer branding inspanningen.
 3. Monitor Sociale Media: Houd bij hoe je employer branding wordt ontvangen op sociale media platforms. Positieve interacties kunnen wijzen op een succesvolle ROI.
 4. Vergelijk Met Benchmarking: Vergelijk je resultaten met benchmarks in jouw branche om te zien hoe je presteert ten opzichte van concurrenten.

ROI Van Employer Branding Verbeteren Doe Je Zo

 1. Blijf Evalueren En Aanpassen: Blijf de prestaties van je employer branding meten en pas je strategie aan op basis van de verzamelde inzichten.
 2. Betrek Werknemers: Laat werknemers deelnemen aan de ontwikkeling van je employer branding strategie om interne betrokkenheid te vergroten.
 3. Creëer Authentieke Content: Zorg ervoor dat je employer branding content authentiek en aansprekend is om de betrokkenheid van zowel huidige als potentiële werknemers te vergroten.
 4. Blijf Innoveren: Blijf op de hoogte van nieuwe trends en technologieën op het gebied van employer branding en pas deze toe om je ROI te verbeteren.

Bij Groeigenie hebben we de expertise om je te helpen bij het meten, analyseren en verbeteren van de ROI van je employer branding. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen ondersteunen bij het creëren van een sterke werkgeversidentiteit en het aantrekken van toptalent.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.